top of page

Starptautisku atzinību guvusī latviešu vijolniece Vineta Sareika pirmo reizi uzstāsies Ventspilī

Piektdien, 18. martā, plkst. 19.00 kopā ar labākajiem Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīginstrumentālistiem koncertā “LNSO un Vineta Sareika” tiks atskaņota 18. gadsimta baroka ģēnija Johana Sebastiāna Baha mūzika, kā arī 20. gadsimta izcilo skaņražu – Arnolda Šēnberga un Dmitrija Šostakoviča – opusi.





Vijolnieces Vinetas Sareikas starptautiskā karjera sasniedza pagrieziena punktu 2009. gadā, plūcot laurus Karalienes Elizabetes Starptautiskajā vijolnieku konkursā. Karjeras laikā mūziķe regulāri sastrādājas ar franču pianisti Amandīni Savarī. Kopš 2012. gada Sareika ir pasaulslavenā Artemis Quartet pirmā vijole. Kā soliste viņa sadarbojusies ar Karalisko Flāmu orķestri, Beļģijas Nacionālo orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un daudziem citiem. Ilgus gadus bijusi arī Karaliskā Flāmu orķestra koncertmeistare. Jaunākās ziņas vēsta, ka Sareika kļuvusi arī par izcilā Berlīnes filharmonijas orķestra mūziķi.

Muzicējusi pasaules prestižākajās koncertzālēs – Kārnegija zālē Ņujorkā, Berlīnes filharmonijā, Sidnejas koncertzālē un citur.

Mūziķe spēlē 1683. gada Antonio Stradivāri vijoli, kuru lietošanai piešķīris Rudžieri fonds.

Lielās mūzikas balvas 2010 un 2019 laureāte.


47 views
bottom of page