top of page

LNSO FONDA IZCILĪBAS BALVA


Ar prieku ziņojam, ka LNSO fonds ir izveidojis savu izcilības balvu, kas paredzēta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķiem par izcilu sniegumu koncertos un citām radošām iniciatīvām LNSO koncertu sezonas laikā.

Koncertus un citas aktivitātes vērtēs žūrija, kas sastāv no LNSO fonda dibinātājiem un valdes locekļiem: Andris Poga, Gunda Vaivode, Arturs Maskats, Ints Dālderis, Līga Līce, Jānis Jenzis un Inese Stankeviča.

Kā saka LNSO fonda valdes loceklis Jānis Jenzis, “mūsu orķestra dalībnieki ir kas vairāk nekā mūziķi - viņi ir muzikālā ceļojuma sirdsdarbība. Katrā koncertā viņi iegulda emocijas, prasmes, smagu darbu un dvēseli, lai radītu neaizmirstamu pieredzi klausītājiem. Ar katru uzstāšanos viņi iejūtas jaunās lomās, piedāvājot mums daļu sevis, atklājot arvien jaunas kultūras šķautnes. Viņiem tas nav tikai darbs, tas ir dzīvesveids - dziļa pašaizliedzība, kas ir pelnījusi atzinību.”

Arī klausītājiem ir iespēja izteikt savu viedokli par orķestra mūziķu sniegumu, koncertu laikā balsojot par savu izvèlēto mūziķi.

LNSO fonda izcilības balvas fonda apmērs ir 5000 EUR pēc nodokļu nomaksas. Šo balvas fondu bija iespējams realizēt pateicoties LNSO fonda atbalstītājiem, jo īpašs paldies Armandam Garkānam par emocionālo un finansiālo ieguldījumu.


LNSO fonda balvas pasniegšana ir paredzēta 2024. gada maijā LNSO Sezonas noslēguma koncerta laikā.




35 views
bottom of page