top of page

LNSO izziņo ārkārtas situācijas dēļ pārcelto koncertu datumus

Latvijā izsludinātā ārkārtas stāvokļa dēļ Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) pārceļ maijā paredzētos koncertus uz šādiem datumiem:

1) 2020. gada 8. maijā Lielajā ģildē plānotais koncerts “Dvoržāka Čellkoncerts un Sibēliusa Piektā” tiek pārcelts uz 2021. gada 24. septembri un notiks koncertzālē “Cēsis”;

2) 2020. gada 21. maijā Lielajā ģildē plānotais “Sezonas noslēguma koncerts. Kazadesī un Bēthovens” tiek pārcelts uz 2020. gada 26. novembri un notiks Lielajā ģildē.


Kā vēsta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina, lai nākamās sezonas koncertus apvienotu ar pārceltajiem koncertiem, nepieciešams pamatīgs plānošanas darbs: “Sezonas koncertus un to norises laikus parasti ieplānojam jau vairākus gadus iepriekš. Tas cieši saistīts ar viesmākslinieku un Latvijas mūziķu noslogojumu. Sakarā ar ārkārtas situāciju mums jāvienojas par datumiem, uz kuriem varam pārcelt šajā sezonā ieplānotos koncertus, ņemot vērā visu iesaistīto mākslinieku turpmāko noslodzi. Tamdēļ koncertu “Dvoržāka Čellkoncerts un Sibēliusa Piektā” ieplānots pārcelt uz 2021. gada septembri, un tas norisināsies citā vietā – Cēsīs sadarbībā ar Cēsu koncertzāli. Šajā laikā Lielajā ģildē jau ieplānoti remontdarbi, un, ņemot vērā, ka Rīgā nav alternatīvas zāles, kas būtu izmantojama simfoniskā orķestra koncertiem, domāju, šī būs lieliska iespēja koncertu izbaudīt zālē ar izcilu akustiku.”


Iegādātās biļetes būs derīgas koncerta apmeklējumam pārceltajā datumā un biļešu maiņa nav nepieciešama.

131 views
bottom of page