top of page

LNSO sadarbība ar ierakstu namu "ONDINE", ieskaņojot Ķeniņa mūziku

LNSO un skaņu ierakstu nama "Ondine" sadarbība, ieskaņojot un izdodot Tālivalda Ķeniņa simfonisko mūziku, izvērtusies negaidīti auglīga, un tā raisījusi plašu starptautisku rezonansi.


Mūsdienu klasiskās mūzikas interesenti daudzās valstīs atklājuši Tālivalda Ķeniņa fenomenu: izcilu, profesionāli žilbinošu, konstruktīvu un vienlaikus dziļi emocionālu mūziku, kas daudz pasaka par komponista personību, laikmetu, lokālām un globālām traģēdijām, arī spēcīgas personības dvēseles dzīlēm.


2020. gada oktobrī klajā nāca pirmais albums, kurā bija iekļauta Pirmā simfonija, Klavierkoncerts (soliste Agnese Egliņa) un "Concerto di camera no. 1" (solisti Tommāso Pratola, Mārtiņš Circenis, Agnese Egliņa, Edgars Saksons). Šos ierakstus LNSO veica Andra Pogas un Gunta Kuzmas vadībā.


2021. gada maijā "Ondine" izdeva Tālivalda Ķeniņa Ceturto un Sesto simfoniju, ko LNSO iespēlēja Gunta Kuzmas vadībā. Šajā tvartā iekļauta arī "Canzona Sonata" ar Santas Vižines briljantu solo.


2021. gadā LNSO ieskaņoja Ķeniņa Otro, Trešo, Piekto, Septīto un Astoto simfoniju.


Piektā un Astotā simfonija (ar pasaulē pieprasītās ērģelnieces Ivetas Apkalnas dalību) tikusi cauri ražošanas procesam un gatava klajā nākšanai 2022. gada agrā pavasarī. Ieraksts tapis ar VKKF atbalstu.


Otrā, Trešā un Septītā simfonija ( ar starptautiski atzītā latviešu mecosoprāna Zandas Švēdes solo) ir pilnībā ieskaņotas, samāsterētas un nodotas "Ondine". Ieraksts tapis ar VKKF mērķprogrammas "KultūrELPA" atbalstu.


Tālivalda Ķeniņa simfoniju pilnieskaņojums ir sekmīgi veikts, un nu domāsim, kā virzīt pasaulē mūsu ievērojamā komponista koncertžanra paraugus.







16 views
bottom of page