top of page

LNSO Fonda programma “LNSO vēstniecība”


LATVIJAS NACIONĀLĀ SIMFONISKĀ ORĶESTRA fonds aicina!


„Kļūstiet par LNSO vēstnesi!”


KAM: simfoniskās mūzikas cienītājiem un atbalstītājiem – fiziskām personām

KĀDĒĻ: simfoniskās mūzikas popularizēšanai un LNSO atbalstam

KĀ: veic mērķa ziedojumu, kļūsti par LNSO vēstnesi un iegūsti priekšrocības


Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ir viena no valsts klasiskās mūzikas aprites pamatvērtībām. LNSO uzmanības lokā ir galvenokārt 19. un 20. gadsimta pasaules simfoniskie šedevri, Latvijas komponistu radītās klasiskās vērtības un mūsdienās sacerēti jaundarbi, kā arī palaikam kādas operas vai mūzikla koncertatskaņojums. LNSO lielu uzmanību pievērš bērnu un jauniešu izglītības programmām, vairākus gadus veiksmīgi īsteno kamermūzikas programmu sēriju un kopš 2015. gada svin vasaras izskaņu festivālā “LNSO vasarnīca”.


Kopš 2013. gada novembra LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Eiropas un Japānas labāko orķestru pieprasītais maestro Andris Poga.


LNSO darbība četrkārt novērtēta ar Latvijas augstāko apbalvojumu klasiskās mūzikas jomā – Lielo mūzikas balvu 1993, 2009, 2012 un 2013.


Tālākā un nesenā vēsturē LNSO muzicējis ar izciliem viesdiriģentiem, kuru vidū ir gan mūsu pasaulslavenie tautieši Arvīds Jansons, Mariss Jansons un Andris Nelsons, gan Valērijs Gergijevs, Nēme Jervi un Pāvo Jervi, Kirils Kondrašins, Kurts Mazūrs, Kšištofs Pendereckis, Genādijs Roždestvenskis, Jevgēņijs Svetlanovs u. c. Solistu skaitā LNSO sadarbības partneri bijuši pagātnes lielmeistari Filips Hiršhorns, Vens Klaiberns, Dāvids Oistrahs, Svjatoslavs Rihters, Mstislavs Rostropovičs, Pols Torteljē un mūsdienu zvaigznes Elīna Garanča, Natālija Gūtmane, Inga Kalna, Gidons Krēmers, Aleksejs Ļubimovs, Miša Maiskis, Kristīne Opolais, Marina Rebeka, Egils Siliņš, Baiba Skride, Grigorijs Sokolovs u. c.


LNSO ir būtiska loma Latvijas tēla veidošanai ārvalstīs. Plašs ir LNSO koncertbraucienu diapazons ar vieskoncertiem Japānā (tai skaitā Tokijas Santori zālē), Krievijā (tai skaitā Maskavas konservatorijas Lielajā zālē) un daudzās Eiropas valstīs, kur nozīmīgākie koncerti notikuši Amsterdamas Concertgebouw, Berlīnes Valsts operā un Leipcigas Gewandhaus. 2013. gada rudenī LNSO spēlēja koncertu Frankfurtes Alte Oper, atklājot Latvijai veltītās Eiropas Centrālās bankas kultūras dienas. 2015. gadā LNSO viesojās Parīzes Elizejas lauku teātrī, Andra Pogas vadībā atskaņojot Verdi Rekviēmu, un klaviermūzikas festivālā Les Piano folies du Touquet-Paris-Plage (Francija).


Atbalstot LNSO mākslinieciskos centienus, ir nodibināta biedrība „LNSO Fonds”, kas piedāvā programmu “LNSO vēstniecība”. LNSO Fonds vēlas iesaistīt programmas aktivitātēs dažādu sabiedrības grupu pārstāvjus un nozaru profesionāļus, kuri vēlas iesaistīties simfoniskās mūzikas popularizēšanā un kļūt par Latvijas Nacionālā Simfoniskā Orķestra muzikālo notikumu dalībniekiem un atbalstītājiem.


LNSO Fonda mērķi


Veicināt latviešu simfoniskās orķestra mūzikas attīstību, tai skaitā, jaundarbu radīšanu un simfoniskās mūzikas atskaņošanu;


Veicināt sabiedrībā interesi par simfonisko orķestra mūziku;


Izglītot sabiedrību par Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra attīstību, tradīcijām un sasniegumiem, tai skaitā, organizēt sabiedrību izglītojošus pasākumus un organizēt izglītojošu materiālu veidošanu;


Veicināt simfoniskās mūzikas talantu izaugsmi un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķu profesionālo attīstību, atbalstīt radošo meistarklašu un citu profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu organizēšanu;


Veicināt izcilību Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra darbībā, tai skaitā, atbalstīt izcilu mākslinieku piesaisti;


Organizēt simfoniskās mūzikas pasākumu;


Organizēt kvalitatīvu un mākslinieciski augstvērtīgu orķestra mūzikas instrumentu piesaisti Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vajadzībām.


Programmas “LNSO vēstniecība” aktivitātes


Domubiedru klubs sabiedriski nozīmīgu diskusiju uzturēšanai par aktuāliem ar LNSO darbību saistītiem jautājumiem, piemēram, jaunas koncertzāles būvniecība, valsts politika mākslas un izglītības jomā;Sabiedrību izglītojoši pasākumi saistībā ar īpašiem LNSO mākslinieciskajiem projektiem, tikšanās ar mūziķiem un māksliniekiem;Sadarbība ar muzikas skolām un pašvaldībām.


Dažas no LNSO vēstnešu īpašajām priekšrocībām (katrai pakāpei noteikts individuāls privilēģiju saraksts atbilstoši Privilēģiju tabulai):


Pirmajiem simts Dimanta jeb Rubīna pakāpes vēstnešiem tiek piedāvāta iespēja iemūžināt savu vārdu uz Lielās ģildes lielās zāles krēsla plāksnītes.

Programmas „LNSO vēstniecība” ikgadēja dalības maksa

Pateicībā par ziedojumu programmas “LNSO vēstniecība” dalībnieki iegūst iepriekš minētās priekšrocības. Lai kļūtu par programmas “LNSO vēstniecība” dalībnieku lūdzam veikt ziedojuma iemaksu LNSO Fonda ziedojumu kontā zemāk norādīto dalības maksu apmērā.


Dimanta pakāpe: 5000 EUR (jeb 8500EUR pārim)

Rubīna pakāpe: 1000 EUR (jeb 1700 EUR pārim)

Safīra pakāpe: 500 EUR (jeb 850 EUR pārim)

Smaragda pakāpe: 150 EUR


LNSO Fonda ziedojumu konts:

AS “SEB banka”

LV92 UNLA 0050 0234 6174 9 (EUR)



FONDA DIBINĀTĀJI UN ATBALSTĪTĀJI

LNSO Fonda dibinātāji:

Ilze Aizsilniece, ģimenes ārste, Latvijas Ārstu biedrības viceprezidente

Ints Dālderis, mūziķis, politiķis

Jānis Jenzis, vīna bāra “Garage” un “Viesmīlības skolas” līdzīpašnieks, konsultants, lektors

Līga Līce, komunikācijas eksperte

Artūrs Maskats, komponists, vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs

Andris Poga, LNSO mākslinieciskais vadītājs

Gunda Vaivode, muzikoloģe, LR3 „Klasika” direktore

Kārlis Zembergs, SIA Omnicom Media Group izpilddirektors/ SIA OMD Latvia valdes loceklis



Ar jautājumiem griezties pie LNSO fonda priekšsēdētāja Edgara Saksona: edgars.saksons@lnso.lv, 29427807

67 views

Comments


bottom of page